Grote brand in schuur in Ambt Delden

  • Ambt Delden
  • 15 januari 2020

Grote brand in Schuur in Ambt Delden

Bij een grote brand aan de Rijksweg in Ambt Delden is vannacht een schuur volledig in de as gelegd. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al grotendeels in brand. Door de eerste eenheden is hierop vrijwel direct opgeschaald waardoor meerdere brandweervoertuigen zijn opgeroepen. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Ook is er asbest vrijgekomen. De verspreiding van het asbest is op het eigen terrein gebleven. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan

Woensdag in de vroege nacht om 01.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Rijksweg in Ambt Delden. Tijdens het aanrijden is door de meldkamer op basis van de melding, direct opgeschaald naar grote brand. Vanwege de enorme rookontwikkeling en omvang van de brand is de uitslaande brand door meerdere kazernes in Twente bestreden. We hebben overslag naar de naastliggende schuren en het woonhuis kunnen voorkomen.

Bij de brand is er asbest vrijgekomen. De verspreiding van het asbest is op het eigen terrein gebleven. De asbestresten zullen worden opgeruimd.

In de schuur werden diverse goederen opgeslagen. De schuur is volledig verwoest. Om 02.45 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Het nablussen heeft tot in de vroege ochtend geduurd.

Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Brandweer Twente heeft uit de kazernes Delden, Goor, Borne, Hengelo, Holten en Haaksbergen eenheden ingezet om de brand te bestrijden.

 

Delen