Brand in binnenstad Almelo

  • Almelo
  • 02 juni 2020

Een brand in de binnenstad van Almelo heeft veel schade aangericht aan een werkplaats en berging van een winkel. Twee personen hebben veel rook ingeademd en zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar woningen en de winkel.

Even na 19.00 uur op dinsdag 2 juni kwamen er bij de meldkamer meerdere telefoontjes van een brand aan de rand van de binnenstad in Almelo. De brand was begonnen op het dakterras van een woning achter een naaimachinewinkel aan de Doelenstraat en was bij aankomst van de brandweer al doorgeslagen naar beneden gelegen werkplaats en berging van de winkel. De brand bevond zich in het plafond tussen het dakterras en de werkplaats en dreigde door te slaan naar de woning en winkel. Door groot op te schalen is dat voorkomen. De brandweer heeft drie blusvoertuigen, een autoladder en tankwagens ingezet om de brand te bestrijden. Door de smalle staatjes en de dichte bebouwing was de plek moeilijk te bereiken. 

De aanwezige bewoners hebben de woningen tijdig kunnen verlaten. Bij een eigen bluspoging hebben twee personen rook ingeademd, zij zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. 

Na twee uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer was nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De vermoedelijke oorzaak van de brand is onkruid branden op het dakterras. 

 

 

Delen