Bewoners gewond bij woningbrand Hengelo

  • Hengelo
  • 15 december 2020

In de namiddag is brand ontstaan in een appartement op de tweede etage aan de Slauerhoffstraat in Hengelo. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan. De bewoners waren bij aankomst van de hulpdiensten buiten en zijn direct vanwege ernstige brandwonden vervoerd naar het ziekenhuis. Vier bewoners van omliggende woningen zijn door de ambulancedienst gezien vanwege rookinhalatie maar niet vervoerd naar het ziekenhuis. Vanwege de omvang van de brand, rookverspreiding en ontruiming van overige bewoners in het complex is opgeschaald naar grote brand.  

Op dinsdag 15 december is rond half 4 brand ontstaan in een appartement aan Slauerhoffstraat in Hengelo. De brandweer was snel na alarmering ter plaatse en trof al een uitslaande brand aan op de tweede etage. De bewoners waren op dat moment reeds buiten met brandwonden, waarvan één ernstige verwondingen heeft opgelopen. Beiden zijn direct door de aanwezige ambulances vervoerd naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

De brandweer is na aankomst direct gestart met het bestrijden van de korte maar hevige brand. Uit voorzorg zijn ook alle woningen in het appartementencomplex ontruimd. 4 Bewoners van omliggende woningen zijn uit voorzorg onderzocht vanwege rookinhalatie maar niet vervoerd naar het ziekenhuis.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Ook hebben we voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden naar naastgelegen appartementen. Kort na het uitbreken van de brand is het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog een tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Twee woningen zijn niet meer bewoonbaar. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Bij de brand zijn twee personen gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis. Tankautospuiten uit de kazernes Hengelo, Enschede en Oldenzaal hebben de brand bestreden samen met ondersteunende eenheden.

Delen