Zeer grote brand in Wierden

  • Wierden
  • 12 september 2019

Een zeer grote brand aan de Handelsweg in Wierden heeft vandaag een bedrijfspand verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij, die neersloeg in de naastgelegen wijk de Stouwe. De brandweer heeft een NL-alert bericht verstuurd met de melding om ramen en deuren gesloten te houden en mensen geadviseerd om uit de rook te blijven. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de naastgelegen sporthal. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Rond 17.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van rookontwikkeling uit een bedrijfspand aan de Handelsweg in Wierden. Tijdens het aanrijden van de brandweereenheden kwam het bericht via de meldkamer dat de brand al uitslaand zou zijn. Hierop zijn direct meerdere voertuigen van de brandweer gealarmeerd. De brand bevond zich in de productie- en opslaghal en dreigde over te slaan naar de naastgelegen sporthal De Stouw. De sporthal is uit voorzorg ontruimd. De brandweer heeft ingezet om overslag te voorkomen en dat is gelukt.  

NL-alert
Bij de brand kwam veel rook vrij die neersloeg in de wijk De Stouwe. De brandweer heeft een NL-alert bericht verstuurd met het bericht om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft metingen verricht en geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De rook veroorzaakt wel stankoverlast.

Brandbestrijding
De brandweer heeft vier blusvoertuigen, een autoladder en hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Het was voor de brandweer niet meer veilig om in het pand te blussen en daarom hebben de ploegen zich terug getrokken en werd de brand van buitenaf bestreden. De drone Argus is ingezet om van bovenaf de hotspots goed waar te kunnen nemen. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar de winkel en showroom van het bedrijf. Deze hebben wel veel rook- en waterschade. De productie- en bedrijfshal zijn volledig uitgebrand. Rond 19.30 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer is enkele uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Foto: Wouter de Wilde

 

Delen