Winkel voor diervoeders in De Lutte volledig in de as gelegd

  • De Lutte
  • 04 maart 2019

In de vroege ochtend van maandag 4 maart is brand uitgebroken in een winkel aan de Dorpstraat in De Lutte. De brand is ontstaan op de begane grond en vervolgens doorgeslagen naar de bovengelegen verdieping. De massale inzet van de brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat het pand volledig is verwoest. Bij de brand is veel rook vrijgekomen.

Rond kwart over 2 kreeg de brandweer een melding van brand in een winkel aan de Dorpstraat in De Lutte. Het ging om een winkel voor diervoeders in de kern van het dorp. Bij aankomst trof de brandweer een brand aan op de begane grond in de winkel. Om doorslag naar andere delen van het pand te voorkomen is geprobeerd met drie blusvoertuigen de brand onder controle te krijgen. Vanwege de omvang van de brand en de grote hitte heeft de brandweer niet kunnen voorkomen dat het pand veel schade heeft opgelopen en hierdoor als verloren moet worden beschouwd.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling dat over een deel van De Lutte en het buitengebied trok. Omdat rook nooit gezond is heeft de brandweer geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven. Hiervoor is een NL-Alert verstuurd.

 

Op het moment van het verschijnen van dit bericht is de brandweer nog druk bezig met sloop- en bluswerkzaamheden. Daarnaast verwachten wij nog tot in de loop van de ochtend bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Ten tijde van de brand waren er geen personen in het pand aanwezig. De kazernes van De Lutte, Oldenzaal, Weerselo en Losser zijn ingezet met diverse voertuigen om de brand te bestrijden.

Delen