Vaardigheidstoetsen 2019

  • Enschede
  • 23 maart 2019

De vaardigheidstoetsen voor 2019 staan weer voor de deur. Wederom hebben we een brede deelname vanuit Twente. De reeds spelende ploegen die dit al jaren doen, hebben zich wederom ingeschreven. Sommige kazernes zelfs in meerdere klassen. Alleen Goor en Holten slaan een jaartje over.
Ook hebben we dit jaar een nieuwe ploeg; kazerne Haaksbergen gaat dit jaar voor het eerst deelnemen aan de vaardigheidstoetsen. Al met al weer een mooie ontwikkeling.

Data vaardigheidstoetsen
De eerste vaardigheidstoets is op 23 maart en wel in Diepenheim. Kazerne Diepenheim heeft de organisatie van de provinciale TAS-HD baan op zich genomen. De voorbereiding is al in volle gang op een mooie locatie. De deelnemende ploegen aan deze klasse zijn: Denekamp, Haaksbergen, Hellendoorn en Nijverdal.

De provinciale 112 baan wordt dit jaar georganiseerd door kazerne Nijverdal. Deze vindt plaats op 13 april. De Twentse ploegen die hieraan deelnemen zijn: Denekamp, Hellendoorn, Diepenheim en Weerselo.

De nummer zes van Nederland, Borne, speelt de vaardigheidstoets in deze klasse op 6 april in Dedemsvaart. Dit heeft te maken met het aantal inschrijvingen vanuit Overijssel. Omdat Diepenheim de organiserende partij is op 23 maart spelen zij hun TAS-HD wedstrijd in Gorredijk (Friesland) op 30 maart.

Als de Twentse ploegen een ronde verder gaan, spelen ze de gewestelijke vaardigheidstoets in IJsselmuiden op 18 mei. IJsselmuiden organiseert deze dag twee banen; TAS-HD en 112.

Vakbekwaamheid
De vaardigheidstoetsen zijn een mooi middel om de blijvende vakbekwaamheid te toetsen. De deelnemende ploegen doen dit ook met veel enthousiasme. Er wordt al volop extra geoefend. Mooi om te zien. Er gaat best veel tijd inzitten om alles voor elkaar te krijgen, maar om de dan de saamhorigheid, gedrevenheid en het enthousiasme van de ploegen te zien, valt dit in het niets. Natuurlijk zit er nog een “wedstrijdelement” in, wil immers graag een ronde verder, maar we streven allemaal hetzelfde na: een realistisch incident tot een goed einde te brengen zoals we dit in de praktijk ook doen.

Uitslag(en)
Op 16 maart heeft Denekamp de derde plaats behaald.
Bekijk de uitslag hier.

De uitslagen van alle vaardigheidsheidstoetsen vindt u hier.

Delen