Studenten Saxion Enschede beleven brandveiligheid

  • Enschede
  • 06 september 2019

Wat weten studenten over brandveiligheid en hoe brandveilig leven zij eigenlijk? Volgende week is Brandweer Twente aanwezig bij hogeschool Saxion in Enschede om de 17.000 studenten op ludieke wijze brandveilig bewuster te maken door ze de verschillende brandscenario’s zelf te laten beleven. Dit doen ze in de Fire Safety Corner die van 9 tot en met 13 september staat opgesteld bij hogeschool Saxion.

Klik hier voor meer informatie over brandveiligheid van studentenkamers. 

"Brand overkomt mij toch niet..."

De brandweer treft bij controles van studentenhuizen regelmatig brandgevaarlijke situaties aan, zoals geblokkeerde vluchtwegen, sigaretten in plantenpotten, poreuze gasslangen en het ontbreken van rookmelders. Brandveiligheid staat niet hoog op de agenda bij studenten en toch zijn ze hier deels zelf verantwoordelijkheid voor. De studenten van Saxion zijn deze week weer van start gegaan met hun studie. Een goed moment om brandveiligheid onder de aandacht te brengen door ze brandveiligheid zelf te laten beleven.

Fire Safety Corner
Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september staat van 11.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van de hoofdlocatie (M.H. Tromplaan) een Fire Safety Corner. In de Fire Safety Corner kunnen de studenten acht verschillende brandscenario’s beleven. “Door zelf actief bezig te zijn met brandveiligheid, het zelf te beleven, willen we studenten bewuster maken van de brandrisico’s die op de loer liggen. Je huis wordt al brandveiliger door enkele eenvoudige maatregelen te nemen”, aldus Liset Reimerink, specialist Brandveilig Leven van Brandweer Twente. “Ook voor de nog thuiswonende student en medewerkers van de Saxion is het zinvol om eens een kijkje te komen nemen, want er is veel te leren over brandveiligheid in huis.”   

Fire Escape Challenge
Bij een brand in een woning heb je maar 3 minuten tijd om de woning veilig te kunnen verlaten. De rook is dan al zo verstikkend, dat overleven bijna niet mogelijk is. Om studenten hier bewust van te maken daagt de brandweer ze uit om mee te doen aan de Fire Escape Challenge. De student krijgt 3 minuten tijd om uit 45 sleutels de juiste sleutels te kiezen om drie sloten te openen. Degene die de snelste tijd neerzet, krijgt van de brandweer een leuke prijs en een woningcheck aangeboden.  

Klik hier voor meer informatie over brandveiligheid van studentenkamers. 

Delen