Slachtoffer bij woningbrand in Almelo

  • Almelo
  • 13 oktober 2019

Bij een felle brand in een woning in Almelo heeft de brandweer vanmorgen de bewoner gered. De bewoner is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De woning is onbewoonbaar.

Zondagochtend 13 oktober kreeg de meldkamer even na half acht een 112-melding van een brand in een seniorenwoning aan de Goudenregenstraat in Almelo. Volgens de buurman zou de bewoner thuis zijn. De brandweer heeft direct opgeschakeld naar middelbrand, waarop een tweede blusvoertuig en een hoogwerker zijn gealarmeerd. De brandweermensen van het eerst aanwezige blusvoertuig konden zich zo snel richten op redding van de bewoner. De bewoner is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht.

De brandweer kon de brand snel blussen, na een kwartier kon het sein brand meester gegeven worden. De felle brand heeft dusdanig veel schade aangericht, dat de seniorenwoning onbewoonbaar is. In de woning waren geen rookmelders aanwezig. De exacte oorzaak van de brand wordt nader onderzocht door de politie en de brandweer.

Foto: Patrick Weegink, News United

Delen