Open dag kazerne Tubbergen

  • Tubbergen
  • 26 juni 2019

Zaterdag 6 juli houdt Brandweer Twente van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Tubbergen aan de Reutummerweg 6. Die dag zetten we de deuren van de kazerne open en kan het grote publiek een kijkje nemen in het leven van de brandweer. Onze brandweermensen zijn trots op hun werk en willen dit graag aan iedereen laten zien. De open dag staat ook in het teken van Samenloop voor Hoop; de Tubbergse brandweermensen zetten zich in voor dit goede doel.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals bij vlam in de pan en brand in een wasdroger. We laten zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval, waarbij slachtoffers vast zitten in hun auto. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij jou thuis. Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk blusspel en een springkussen. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Samenloop voor Hoop
De brandweervrijwilligers van Tubbergen gaan op 21 en 22 september meedoen met Samenloop voor Hoop. Een mooi initiatief waarbij geld opgehaald wordt voor kanker onderzoek. En daar is veel geld voor nodig. Ook tijdens de open dag gaan de brandweermensen uit Tubbergen alvast proberen zoveel mogelijk geld voor dit goede doel in te zamelen.

Werving nieuwe vrijwilligers
Tubbergen is een brandweerkazerne waar gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers. Bij een melding komt de vrijwilliger van zijn werk of van huis naar de kazerne om vervolgens uit te rukken en hulp te verlenen. In Tubbergen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers, enthousiaste mensen die zich in willen zetten voor de maatschappij. “Een open dag is een ideaal moment om met mensen in gesprek te gaan en hen te enthousiasmeren voor de brandweer”, aldus Brian Wissink, kazernecoördinator van Tubbergen. “Ze kunnen die dag ook zelf de brandweer beleven door aan demonstraties mee te doen.”

Delen