Open dag brandweerkazerne Vriezenveen

  • Vriezenveen
  • 10 september 2019

Zaterdag 14 september houdt Brandweer Twente van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de verbouwde brandweerkazerne van Vriezenveen aan de Zuivering 30. Die dag staan de deuren van de kazerne open en kan het grote publiek een kijkje nemen in het leven van de brandweer. De brandweerkazerne van Vriezenveen is eind vorig jaar verbouwd en voldoet daarmee aan de eisen die aan een moderne kazerne gesteld worden. De kleedruimte en kantine zijn verplaatst en de kazerne is nu geschikt voor het principe schoon werken. Vriezenveen bestaat dit jaar 650 jaar, in het dorp worden de gehele week allerlei activiteiten georganiseerd. Daarnaast is de brandweer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Reden genoeg om een open dag te organiseren”, aldus Arjan Webbink, kazernecoördinator van Vriezenveen.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals bij vlam in de pan en brand in een huisje. We laten zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval, waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij jou thuis en zijn het team Brandonderzoek en het Drone Team aanwezig. Bezoekers kunnen kijken naar diverse brandweervoertuigen, zowel oud als nieuw. Onze collega hulpdiensten zijn er ook. Op de open dag is natuurlijk aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk blusspel, een springkussen en kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Werving nieuwe vrijwilligers
Vriezenveen is een brandweerkazerne waar gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers. Bij een melding komt de vrijwilliger van zijn werk of van huis naar de kazerne om vervolgens uit te rukken en hulp te verlenen. Vriezenveen zit we krap haar jasje en zoekt nieuwe vrijwilligers: enthousiaste mensen die zich in willen zetten voor de maatschappij en vooral overdag voor de uitruk beschikbaar zijn. “Een open dag is een ideaal moment om met mensen in gesprek te gaan en hen te enthousiasmeren voor de brandweer”, aldus Arjan Webbink. Solliciteren kan tot en met 15 september via deze link.

Delen