Open dag Brandweer Twente kazerne Vriezenveen

  • Vriezenveen
  • 02 september 2019

Zaterdag 14 september houdt Brandweer Twente van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Vriezenveen aan De Zuivering 30. Die dag zetten we de deuren van de kazerne open en kan het grote publiek een kijkje nemen in het leven van de brandweer. Onze brandweermensen zijn trots op hun werk en willen dit graag aan iedereen laten zien, want Vriezenveen zoek nieuwe vrijwilligers.

Programma
In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals bij vlam in de pan en brand in een huisje. We laten zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval, waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij jou thuis.

Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk blusspel en een springkussen. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Werving nieuwe vrijwilligers
Vriezenveen is een brandweerkazerne waar gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers. Bij een melding komt de vrijwilliger van zijn werk of van huis naar de kazerne om vervolgens uit te rukken en hulp te verlenen. In Vriezenveen zitten we krap in ons jasje en zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Enthousiaste mensen die zich in willen zetten voor de maatschappij en vooral overdag voor de uitruk beschikbaar zijn. “Een open dag is een ideaal moment om met mensen in gesprek te gaan en hen te enthousiasmeren voor de brandweer”, aldus Arjan Webbink, kazernecoördinator van Vriezenveen. “Ze kunnen die dag ook zelf de brandweer beleven door aan demonstraties mee te doen.” Solliciteren kan tot en met 15 september via www.brandweertwente.nl/werkenbij.

Delen