"Met de CCFM zijn de klaar voor de toekomst"

Nieuwe natuurbrandvoertuigen overgedragen aan kazernes

  • Twente
  • 04 december 2019

Op woensdag 4 december heeft Brandweer Twente haar nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen (CCFM) gepresenteerd. Stephan Wevers, heeft de sleutels officieel overgedragen aan de kazernes in de zandkuil van Getelo. De nieuwe voertuigen komen te staan in de kazernes van Tubbergen, Denekamp, Rijssen, Wierden, Nijverdal en Delden. 

Brandweer Twente is het eerste brandweerkorps in Nederland dat de Camion-Citerne Feux de Forêts (CCFM) van een gerenommeerde Franse fabrikant betrekt, zonder dat er speciale Nederlandse aanpassingen zijn gedaan. Het voertuig is volledig conform de Franse norm voor natuurbrandbestrijding opgebouwd.  “Met een Renault chassis en BMT Fire & Rescue/Gimaex opbouw heeft de brandweer in Twente een goed doordacht product waarmee we Twente een stukje veiliger maken”, aldus Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente.  

Voertuig tevens inzetbaar als tankwagen 
De traditionele blusvoertuigen 4x4 zijn zware voertuigen (18 ton) en voornamelijk ingericht voor de dagelijkse brandbestrijding. In de praktijk blijken deze voertuigen te log voor in het dorp en te zwaar voor in het terrein. De CCFM-voertuigen zijn speciaal gebouwd voor off-road gebruik, zijn een stuk lichter, wendbaarder en bovendien voorzien van betere veiligheidssystemen.  

De voertuigen zijn tevens inzetbaar als kleine tankwagen. Hiermee organiseert Brandweer Twente een toekomstbestendige brandweerzorg. De voertuigen dienen als aanvulling op de bestaande tankautospuiten en tankwagens. 

Delen