Brandweer Twente en gemeente Losser zetten bedrijven in het zonnetje

  • Losser
  • 02 september 2019

Op woensdag 4 september reikt burgemeester Cia Kroon gevelbordjes uit bij zeven bedrijven in de gemeente Losser. Dit om hen te bedanken dat ze een werknemer beschikbaar stellen om vrijwilliger te  zijn bij Brandweer Twente, waar zij zich inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. De bedrijven Karly Vastgoed, H. Koop BV Tuinmachines, Wouter Witzel Eurovalve B.V., Everwood Interieurbouw, De Egel, De Sport Fabrik en Garage Euregio Glane ontvangen allen dit bijzondere gevelbordje.

Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Een vrijwilliger, die via zijn pager opgeroepen wordt voor een incident, komt vanaf huis of werk om hulp te verlenen. “Voor de werkgever van deze vrijwilliger betekent dit dat zijn werknemer soms even het bedrijf moet verlaten. Dat een bedrijf hier begrip voor heeft en deze mogelijkheid biedt voor een werknemer is noodzakelijk voor goed functioneren van Brandweer Twente. Ook in bedrijven in Losser zijn brandweervrijwilligers actief.  Ik ben hier bijzonder trots op en bezoek daarom samen met de brandweer deze bedrijven om ze te bedanken”, aldus Cia Kroon, burgemeester van de gemeente Losser.

Werkgevers van vrijwilligers
Om deze dankbaarheid kenbaar te maken ontvangen de werkgevers van vrijwilligers een werkgeversbordje met de tekst ‘Hier werken brandweervrijwilligers’. Zo is voor iedereen te zien dat deze ondernemer maatschappelijk betrokken is. “In diverse bedrijven rondom de kazerne in Losser werken overdag mensen die vrijwilligers zijn. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf”, aldus Karin Groenewegen, teamleider bij de brandweer. “Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig, omdat zij via de brandweer een geldig certificaat ontvangen. En er is altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Hopelijk kunnen we een volgende keer nog meer bedrijven in de gemeente Losser bezoeken waar vrijwilligers van de brandweer werkzaam zijn.”

Vacatures
Ben je of ken je iemand die zich wil aanmelden als vrijwilliger bij de brandweer? Tot en met zondag 15 september kun je solliciteren via deze link.

 

Delen