Brandweer Pop-Up Store in ziekenhuis Enschede

  • Enschede
  • 07 mei 2019

Bij brand heb je drie minuten de tijd om veilig je huis te ontvluchten. In die tijd kan een beginnende brand zich ontwikkelen tot een alles verwoestende brand, die gepaard gaat met veel (giftige) rook. In huis liggen allerlei brandgevaarlijke situaties op de loer, waarvan mensen zich soms niet eens bewust zijn. Om die bewustheid te vergroten is bij het ziekenhuis MST een Brandweer Pop-Up Store ingericht.

Samenwerking MST
Brandweer Twente is een samenwerking aangegaan met het MST in Enschede. Het initiatief hiervoor lag bij het MST. Zij willen hun personeel (3.500 mensen) meer brandveiligheidsbewust maken. De gedachte hierachter is, dat indien medewerkers zich thuis brandveiliger gaan gedragen, zij dit ook meenemen naar de werkvloer. Personeel wordt op diverse manieren door het MST voorzien van informatie over brandveiligheid. Echter werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Zo ontstond het idee om een Brandweer Pop-Up Store in te richten voor medewerkers en bezoekers.

Folders brandveiligheid

Bekijk onze folders over hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als het dan toch mis gaat. De folders zijn er in meerdere talen.

header studenten.JPG

Brandweer Pop-up Store
Om personeel van het MST op een ‘andere’ manier voorlichting te geven over brandveilig gedrag is speciaal voor hen de Brandweer Pop-up Store ingericht. Deze is geleend van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. In de pop-up store hebben bezoekers drie minuten de tijd om 27 brandoorzaken te vinden. Drie minuten is de tijd die je gemiddeld nodig hebt om een brandend huis te ontvluchten. Zo kunnen medewerkers van het MST en bezoekers ervaren hoe kort drie minuten eigenlijk is. Daarnaast leren ze meer over brandoorzaken en brandveiligheid in huis.

Data en openingstijden
De Pop-Up Store staat van 7 mei tot 13 juni in het MST en is geopend van 13.30 tot 16.45 uur. Ben je ook nieuwsgierig? Dan ben je uiteraard welkom om een bezoekje te brengen. Volg de route G01-B, deze leidt je naar de Pop-Up Store. Dit is op de volgende dagen: op 7, 8, 9, 14, 15, 21, 22, 23, 28 en 29 mei en 11 en 13 juni.

Delen