Brandweer Kids Event in Oldenzaal

  • Oldenzaal
  • 14 mei 2019

Brandweer Twente organiseert zaterdag 18 mei van 13.00 tot 17.00 uur een Brandweer Kids Event in en rondom de brandweerkazerne van Oldenzaal. Een spetterend evenement speciaal voor kinderen (en hun ouders).

In 2017 werd tijdens de Nationale Brandpreventieweken het eerste Twentse Brandweer Kids Event georganiseerd in Hengelo. En dat was een daverend succes. Vandaar dat we ook dit jaar een evenement speciaal voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar organiseren. “Een brandveilige generatie begint bij de allerjongsten. Via het Kids Event brengen we op spelende wijs brandveiligheid onder de aandacht bij de kinderen,” aldus Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid bij Brandweer Twente.

Programma Brandweer Kids Event
Op zaterdag 18 mei opent de brandweerkazerne in Oldenzaal aan de Ossenmaatstraat 1 van 13.00 tot 17.00 uur de deuren voor de kids. Tijdens het event organiseren we allerlei leuke activiteiten speciaal voor kinderen en hun ouders. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid. De kinderen kunnen zelf ‘brandweer proefjes’ doen, een brandje blussen, meedoen met de brandweer bingo en puzzeltocht of kijken naar de poppenkast. Een kleine greep uit de vele activiteiten.

Het Brandweer Kids Event wordt om 13.00 uur geopend door de burgemeester van Oldenzaal, Patrick Welman. Dit doet hij samen met zijn kinderen en Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid van Brandweer Twente.

Kom op de fiets
Parkeren rondom de kazerne in Oldenzaal is slechts heel beperkt mogelijk. Bezoekers zijn aangewezen op de openbare parkeerplaatsen in de buurt. Daarom wordt verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Op het parkeerterrein van Carint, gelijk naast de brandweerkazerne, is een fietsenstaling gerealiseerd.

Meer informatie over het Brandweer Kids Event en het programma staat op hier.

 

 

Delen