Uitslaande brand in portiekwoning Hengelo

  • Hengelo
  • 13 november 2018

Een woning, gelegen in een portiekflat, aan de Theresiastraat in Hengelo is door een uitslaande brand volledig in de as gelegd. De brand heeft zich beperkt tot 1 woning maar ook de naastgelegen woningen hebben forse rook- en waterschade opgelopen. Brandweer en politie hebben direct alle bewoners in het aangrenzende portiek geƫvacueerd en naar buiten gebracht. Bewoners van 6 woningen zijn opgevangen in een nabijgelegen buurthuis en kunnen voorlopig niet terug naar de woning. Drie bewoners zijn gewond geraakt, twee van hen zijn voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Vanavond rond half twaalf is er brand ontstaan in een portiekwoning aan de Theresiastraat in Hengelo. Bij aankomst van de brandweer was de brand, op de eerste verdieping, uitslaand.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand om de andere woningen samen met de politie te kunnen ontruimen en zich te richten op de brandbestrijding. In totaal zijn 10 bewoners van zes woningen geƫvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Deze bewoners kunnen niet terugkeren naar hun woning wegens brand-, rook- en waterschade. Voor een aantal bewoners wordt in overleg met de verzekeraar opvang geregeld. Een deel van de bewoners heeft zelf opvang kunnen regelen.

Drie bewoners hebben rook ingeademd. Zij zijn gecontroleerd door de ambulancedienst, twee van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Wij gebruiken cookies