Schuur in Hengelo verloren gegaan door brand

  • Hengelo
  • 05 augustus 2018

Een schuur achter een woning aan de Dennenbosweg in Hengelo is vanmiddag door brand verloren gegaan. Vanwege de lastige bereikbaarheid van de schuur is opgeschaald naar grote brand om zo de brand van meerdere zijden te bestrijden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Op zondag 5 augustus is de brandweer rond 13.45 uur gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Dennenbosweg in Hengelo. Bij aankomst van de brandweer was er veel rookontwikkeling. Omdat de schuur lastig te bereiken was, is opgeschaald naar grote brand. Door diverse eenheden is de brand van meerdere zijden bestreden.

Gelijktijdig aan deze brand was er wateroverlast in Borne door een waterleidingbreuk. Als gevolg hiervan was de druk in de waterleiding ook in Hengelo lager en zijn daarom extra tankwagens ingezet om voldoende water voorhanden te hebben.

Door personeel van drie tankautospuiten uit Hengelo, Delden en Enschede is de brand bestreden. Tankwagens zijn ingezet uit de kazernes van Weerselo, Borne en Goor. Er is een kraan ter plaatse gekomen om de huisraad uit de schuur te halen en goed af te blussen.

Een halfuur na het uitbreken van de brand is het sein brand meester gegeven. De schuur kan als verloren worden beschouwd.

Delen