Grote brand in eetcafé Haaksbergen

  • Haaksbergen
  • 18 mei 2018

Op vrijdag 18 mei heeft een grote brand gewoed in een eetcafé aan de Eibergsestraat in Haaksbergen. De brandweer wist een deel van het pand te behouden. De begane grond van het eetcafé is door de brand geheel verwoest. De aanwezige bewoners zijn door een brandmeldinstallatie gewekt en konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan.


Omstreeks 3.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een eetcafé aan de Eibergsestraat in Haaksbergen. Kort hiervoor is de eigenaar gewekt door de aanwezige brandmeldinstallatie in het pand. Toen hij poolshoogte ging nemen bleek het eetcafé reeds in brand te staan. Hierdoor heeft hij zichzelf en de medebewoners tijdig in veiligheid kunnen brengen.

 

Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in het eetcafé gedeelte aan de voorzijde. Om uitbreiding te voorkomen naar bovenliggende woning is direct opgeschaald naar grote brand en zijn extra blusvoertuigen ingezet.

 

Door zowel de brand aan de binnenzijde, en van buiten te bestrijden wist de brandweer een groot deel van het pand te behouden. Ook de woning boven het eetcafé is behouden gebleven. Na een klein uur werd het sein brand meester gegeven.

 

Bij de brand is veel schade ontstaan aan het eetcafé gedeelte. De woning heeft veel rookschade opgelopen. De oorzaak van de brand in niet bekend, hier zal nader onderzoek naar worden gedaan.

 

In totaal zijn 25 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden. Naast de eenheden uit Twente hebben ook blusvoertuigen uit Neede, Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland bijgedragen aan deze inzet.

Delen