Dodelijk slachtoffer bij woningbrand in Haaksbergen

  • Haaksbergen
  • 28 februari 2018

Op woensdag 28 februari is een woning aan de Karel Doormanstraat in Haaksbergen volledig uitgebrand. Bij de brand is helaas ook een dodelijk slachtoffer te betreuren. De oorzaak van de brand is niet bekend en zal nader onderzocht worden.

 

Omstreeks 19.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Karel Doormanstraat in Haaksbergen. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan op de bovenverdieping van een hoekwoning van een blok van vier. De brandweer schaalde direct groot op om snel meerdere eenheden bij het incident te krijgen. Dit om doorslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. De brandweer is de brandende woning in gegaan, maar vanwege de hitte en vuurbelasting is de brand van buitenaf bestreden. In verband met de koude omstandigheden liet de brandweer extra brandweermensen ter plaatse komen. Dit om tijdens de werkzaamheden te kunnen wisselen met het personeel.

De woning is door de brand compleet verwoest. Uitbreiding naar naastgelegen woningen is voorkomen. Deze woningen hebben wel forse brand- en rookschade opgelopen. De bewoners van die woningen zijn tijdelijk elders opgevangen.

Bij naverkenning van de woning heeft de brandweer een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Identificatie van het slachtoffer moet nog plaats vinden. Ook het onderzoek naar de oorzaak van de brand gaat starten.

Er zijn ongeveer 40 brandweermensen uit de regio’s Twente en Noord- en Oost Gelderland ingezet bij de brandbestrijding.

Delen