Brandpreventieweken: kinderfeestjes bij de brandweer in Twente

  • Enschede
  • 01 oktober 2018

Brandweer Twente bestaat dit jaar 5 jaar en organiseert daarom tijdens de landelijke Brandpreventieweken brandweer kinderfeestjes voor vijfjarigen. De burgemeesters van alle 14 Twentse gemeenten komen de taart snijden en vieren mee. Daarnaast krijgen alle baby’s die in oktober geboren worden een brandweer geboortetas. De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie.

De brandpreventieweken hebben ook dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Maak van je roze wolk geen rook wolk
“We willen toewerken naar een brandveilige generatie en die begint uiteraard bij de jeugd, aldus Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente. “Trots ben ik dat onze ’Roze Wolk-campagne’ van vorig jaar landelijk omarmd is en we dus massaal onze aandacht richten op jonge ouders.” Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Daarom krijgen alle ouders die oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind een geboortetasje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren. Daarnaast gaat de brandweer bij een aantal gezinnen op kraamvisite.

Kinderfeestjes
Gingen vorig jaar alle Twente burgemeesters op kraamvisite, dit jaar snijden ze taart aan bij de brandweer kinderfeestjes. In iedere Twentse gemeente komt het eerste kindje dat vijf jaar wordt het kinderfeestje vieren bij de brandweerkazerne. Dit feestje staat uiteraard geheel in het teken van de brandweer en brandpreventie. De ouders en grootouders van de jarige krijgen bovendien een gratis woningcheck aangeboden. Naast de kinderfeestjes geeft de brandweer ook voorlichting bij kinderdagverblijven en kraamzorgorganisaties.

Aftrap op woensdag 3 oktober
Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, en Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente, geven het startschot van de Brandpreventieweken. Dit doen ze tijdens het eerste kinderfeestje. Deze wordt gegeven op woensdag 3 oktober vanaf 13.00 uur in de brandweerkazerne van Enschede. De Enschedese Nikki viert dan haar 5de verjaardag.

Planning

Enschede Spaansland woensdag 3 oktober om 12.30 uur
Haaksbergen donderdag 4 oktober om 15.00 uur
Hengelo Centrum vrijdag 5 oktober om 15.00 uur
Borne dinsdag 9 oktober om 15.00 uur
Losser donderdag11 oktober om 15.00 uur
Ootmarsum vrijdag 12 oktober om 15.00 uur
Nijverdal zaterdag 13 oktober om 15.00 uur
Oldenzaal maandag 15 oktober om 15.00 uur
Vroomshoop dinsdag 16 oktober om 15.00 uur
Markelo woensdag 17 oktober om 15.00 uur
Wierden zaterdag 20 oktober om 15.00 uur
Tubbergen maandag 29 oktober om 15.00 uur
Almelo dinsdag 30 oktober om 15.00 uur
Rijssen woensdag 31 oktober om 15.00 uur

               

Klik hier voor de adressen van de brandweerkazernes.
We hebben nog veel meer informatie over brandveiligheid en onze roze wolk campagne. Klik op deze link.

Wij gebruiken cookies