Brand bij bedrijf in Almelo

  • Almelo
  • 23 maart 2018

Op vrijdagochtend 23 maart heeft brand gewoed in een berg schrootafval aan de Buitenhaven Oostzijde in Almelo. De brandweer heeft direct opgeschaald naar grote brand waardoor de brand beperkt is gebleven tot deze berg. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.

Rond 8.30 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een afvalberg aan de Buitenhaven Oostzijde in Almelo. bedrijfspand aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen. Door uitvragen van de meldkamer was al snel duidelijk dat het om een aanzienlijke brand ging en is direct opgeschaald naar grote brand. Met behulp van drie blusvoertuigen, een autoladder en enkele ondersteunende voertuigen werd de brand bestreden. Het water uit het kanaal is gebruikt als bluswater. Om effectiever te blussen heeft het bedrijf drie grijpers ingezet om de afvalberg uit elkaar te trekken.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze trok richting het industrieterrein ten noordwesten van Almelo. Meetploegen hebben geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Rook is echter nooit gezond. De brandweer heeft daarom geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

De brandweer verwacht na het verschijnen van dit bericht nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Er zijn ongeveer 40 brandweermensen uit diverse kazernes ingezet bij de brandbestrijding.

Delen