Grote brand bedrijfsverzamelgebouw Hengelo

  • Hengelo
  • 26 april 2017

Op woensdag 26 april heeft een hevige brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binnenhavenstraat in Hengelo (O). Het pand is door de brand gedeeltelijk verloren gegaan. De brandweer voorkwam uitbreiding naar andere bedrijven in het gebouw en naar naastliggende panden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. 

Omstreeks 03.10 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binnenhavenstraat in Hengelo. Bij aankomst van de eerste tankautospuit troffen zij een uitslaande brand aan in het achterste gedeelte van het gebouw. De brandweer heeft direct opgeschaald naar zeer grote brand om met veel mensen en materieel de brand te bestrijden en uitbreiding te voorkomen. 

De inzet van de brandweer was gericht op uitbreiding te voorkomen naar andere bedrijven in het verzamelgebouw. De brand is beperkt gebleven tot het achterste deel. Dit deel is volledig verwoest. De rest van het pand heeft rook- en waterschade opgelopen. Om 05.06 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. 

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Dit zorgde voor enige rookhinder. Omwonenden kregen het advies om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. 

De brand is bestreden door ongeveer 30 brandweermensen. Bij het verschijnen van dit bericht is de brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

 

Delen