Word vrijwilliger in Twente

  • Twente
  • 01 juli 2017

Brandweer Twente, een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar klaarstaat om onze Twentse burgers te helpen. Met als doel om in geval van een incident of calamiteit waarvoor we gealarmeerd worden zo snel mogelijk naar de locatie te gaan, hulp te verlenen en de schade zoveel mogelijk te beperken. 

Deelnemende kazernes

We zoeken nieuwe collega's voor de kazernes Almelo, Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Denekamp, Diepenheim, Enter, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo Centrum, Hengelo Noord, Holten, Losser, Markelo, Nijverdal, Ootmarsum, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen en Vroomshoop.

Voor de kazerne Almelo zijn we, naast de functie voor manschap, ook op zoek naar vrijwilligers die de duikersrol willen vervullen binnen de brandweer.

Onze brandweermannen en -vrouwen zijn continu in de weer om gevaren te voorkomen, te beperken of te bestrijden. Hierbij komen we niet alleen bij brand in actie maar bijvoorbeeld ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk levens kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als je een oproep krijgt rekenen we op je! Daarnaast heb je wekelijkse oefenavonden en ben je verplicht de vakopleiding Manschap A te volgen.

Competenties en functie-eisen

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
  • Je kan goed mondeling communiceren;
  • Je kan goed samenwerken;
  • Je neemt initiatief en handelt doelbewust;
  • Je toont flexibiliteit en stressbestendigheid;
  • Je kan de brandweerkazerne binnen enkele minuten bereiken van je woon- en of werkadres;
  • Je neemt 1 maal per week deel aan de oefenavond.

Ons aanbod

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, ga je de opleiding Manschap A volgen. Dit duurt circa 2 jaar en wordt in de avonduren gegeven. De opleiding wordt door Brandweer Twente betaald. Tijdens je opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld.

De bestaande rechtspositieregeling en vergoedingsregeling voor vrijwilligers (hoofdstuk 19 CAR-UWO) bij de brandweer, is van toepassing. Voor zowel oefen- als uitrukuren ontvang je een vergoeding. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Meer informatie

Meer informatie over deze functie kun je krijgen bij de lokale kazernecoördinator. Meer informatie over de procedure kun je verkrijgen bij Saskia Bongaerts, consulent P&O op telefoonnummer 053 487 6550 of s.bongaerts@regiotwente.nl. 

Informatieochtend

Wil je graag eerst meer informatie voordat je definitief solliciteert? Op zaterdag 9 september 2017 organiseren we een informatieochtend op Twente Safety Campus voor belangstellenden. Bij geschiktheid ontvang je begin september de uitnodiging voor de informatieochtend.

Solliciteren

Je kunt tot en met 17 september 2017 solliciteren op deze functie door gebruik te maken van deze link.

Word vrijwilliger

Delen