Nieuwe brandweerkazerne Haaksbergen

  • Haaksbergen
  • 31 december 2016

Op 22 december is de brandweer in Haaksbergen verhuisd naar een nieuwe kazerne aan de Parallelweg. De nieuw gebouwde kazerne ligt centraal in Haaksbergen en voldoet helemaal aan alle huidige eisen.

De nieuwe brandweerkazerne is energieneutraal ontworpen. De ligging van de nieuwe kazerne zorgt voor betere opkomsttijden. Vanaf deze plek kan de Haaksbergse brandweer haar taken nóg beter uitvoeren.

De ruimtelijke indeling van het nieuwe onderkomen is volledig afgestemd op het principe ‘schoon weg en schoon terug’. De Haaksbergse brandweerkazerne staat hiermee model voor Twente en misschien wel voor Nederland.

Niels Noordink, kazernecoördinator Haaksbergen, is in zijn sas met de locatie aan de Parallelweg. “Als je ziet waar de vrijwilligers vandaan moeten komen, dan is de ligging mooi centraal. Dat zal gunstig uitpakken voor de opkomsttijd. Dat we niet meer midden in een woonwijk zitten is alleen maar goed”, aldus Niels. “De uitstraling van deze plek vind ik geweldig. Met de CLV-toren en de MBS als buren. En het is natuurlijk prachtig dat we straks een hypermodern gebouw hebben. Ook vanwege het zogeheten ‘schoon werken’, waar tegenwoordig steeds meer nadruk op wordt gelegd.”

Delen