Natuurbrand in buitengebied Enschede

  • Twente
  • 17 mei 2017

Een brand heeft vanmiddag een deel van een bosgebied in de buurt van Enschede in de as gelegd. De brandweer heeft diverse eenheden ingezet om de brand te bestrijden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Op woensdag 17 mei rond 14.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bosgebied aan Strootmanweg in Enschede. Bij aankomst van de brandweer bleek het fors te branden. De brandweer heeft, om voldoende materieel en personeel beschikbaar te hebben, gelijk opgeschaald. Door snel ingrijpen van de eerste eenheden was de brand binnen anderhalf uur onder controle. In totaal is ongeveer 2 hectare bosgebied afgebrand. 

Handcrew Overijssel
Voor onze voertuigen is het bosgebied niet toegankelijk. Een team van specialisten natuurbrandbestrijding, de Handcrew Overijssel, is hiervoor opgeroepen om de laatste brandhaarden te blussen. De handcrew gaat te voet het veld in om met water en speciaal gereedschap de hotspots te blussen. De Handcrew is hier nog ongeveer 2 uren mee bezig.  Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel is veel flora en fauna verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer 70 brandweermensen uit diverse kazernes uit Twente en IJsselland ingezet.

Delen