Kazerne Haaksbergen bedankt werkgevers van vrijwilligers

  • Haaksbergen
  • 09 oktober 2017

Werkgeversavond kazerne Haaksbergen

Afgelopen vrijdag 6 oktober organiseerde kazerne Haakbergen een werkgeversavond voor werkgevers die brandweervrijwilligers in dienst hebben. “Het komt regelmatig voor dat brandweervrijwilligers tijdens en/of buiten werktijden worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan onze burgers. Wij zijn alle werkgevers van ons brandweerpersoneel erg dankbaar voor hun flexibiliteit en medewerking”, vertelt Niels Noordink, Kazernecoördinator Haaksbergen. “We wilden hen dan ook graag bedanken en laten zien wat de brandweer in Haaksbergen zoal doet”.

Werkgeversavond Haaksbergen gevelbordje

Gevelbordjes Brandweer Twente

Als waardering voor hun medewerking aan veiligheid en om meer zichtbaarheid te geven aan hun rol als werkgever van brandweervrijwilligers liet Brandweer Twente gevelbordjes maken met de tekst “Hier werken brandweervrijwilligers. Wij werken samen aan een (brand)veilige omgeving”. Gerrit Jan Kok, burgemeester van Haaksbergen en teamleider repressie Marc Bus overhandigden de attentie aan de aanwezige werkgevers.

De avond startte met een kleine presentatie over de brandweer in Haaksbergen. Vervolgens konden vrijwilligers hun eigen werkgever rondleiden door de kazerne, waarbij ze ook zelf nog even het brandweerpak mochten aantrekken en gereedschap konden uitproberen op een auto. Noordink is tevreden met de werkgeversavond: “Het was een succes, zeker voor herhaling vatbaar. De gevelbordjes werden goed ontvangen, een aantal bedrijven heeft de bordjes inmiddels al aan de gevel hangen.”

Vrijwilligers en hun werkgevers cruciaal

De brandweerzorg in Haaksbergen wordt overdag en ’s avonds grotendeels geleverd door vrijwilligers. De brandweer zoekt medewerkers uit het bedrijfsleven die vrijwilliger willen worden en met name overdag een bijdrage leveren aan de paraatheid. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal. Bedrijven hebben zelf ook baat bij een werknemer die brandweervrijwilliger is. Een brandweervrijwilliger in een bedrijf betekent een goed opgeleide en geoefende medewerker in dienst hebben die binnen het bedrijf extra ogen en oren biedt op het gebied van (brand)veiligheid. Een brandweervrijwilliger is opgeleid tot het levensreddend handelen, ontruimen en het uitvoeren van brandbestrijding en is daardoor een binnen de brandweer opgeleide bedrijfshulpverlener. Een vrijwilliger bij de brandweer levert een bijdrage aan de samenleving. Door de medewerker hierin te steunen geldt dat ook voor hun werkgevers.

Delen