Grote natuurbrand in Twente

  • Beuningen
  • 30 april 2017

Een brand heeft vanmiddag een deel van een natuurgebied in de buurt van Beuningen in as gelegd. De brandweer heeft groot materieel ingezet om de brand te bestrijden.

Op zondag 30 april om 12.18 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Holtweg in Beuningen. Bij aankomst van de brandweer bleek het op drie plekken te branden. De brandweer heeft, om voldoende materieel en personeel beschikbaar te hebben, gelijk groot opgeschaald. Ondanks de harde wind was de brand binnen anderhalf uur onder controle. In totaal is ongeveer 6 hectare natuurgebied (heide, jeneverbessen) afgebrand. 

Handcrew
Een team van specialisten natuurbrandbestrijding, de Handcrew Overijssel, is opgeroepen om de brand te blussen. Dit team bestaat uit 70 brandweermensen uit IJsselland en Twente. Vandaag zijn 35 brandweermensen ingezet. De handcrew gaat te voet het veld in om met water en speciaal gereedschap de hotspots te blussen. Dit is intensief werk. De Handcrew is hier enkele uren mee bezig. 

Argus
Om de hotspots goed te lokaliseren is ook onze drone Argus ingezet. Zo kan de Handcrew heel gericht te werk gaan. 

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel is veel flora en fauna verloren gegaan. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht. 

Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer 80 brandweermensen uit diverse Twentse kazernes ingezet.

NATUURBRANDEN ZATERDAG 29 APRIL
15.46 uur: Brandlichterweg in Denekamp
15.59 uur: Bergvennenweg in Lattrop-Breklenkamp, twee verschillende plekken
19.08 uur: Brandlichterweg in Denekamp
23.23 uur: Vrijdijk in Denekamp

NATUURBRANDEN ZONDAG 30 APRIL
12.18 uur: Holtweg in Beuningen, drie verschillende plekken
16.40 uur: Holtweg in Beuningen
18.14 uur: Kommiezendijk in Lattrop-Breklenkamp

 

Delen