Grote brand voedselproducent Holten

  • Holten
  • 24 november 2017

Bij een voedselproducent in Holten is op vrijdagmorgen 24 november brand ontstaan in een schakelkast. De brandweer wist te voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar andere delen van het bedrijf. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Om de rook in het pand te verdrijven heeft de brandweer meerdere ventilatoren ingezet. Al het personeel heeft zich tijdig in veiligheid weten te brengen.

Rond 7.45 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een bedrijfspand aan de Handelsweg in Holten. In een schakelkast voor elektra zou brand woeden. Het bedrijf is hierop direct ontruimd. Bij aankomst heeft de brandweer gelijk groot opgeschaald en meerdere blusvoertuigen gealarmeerd. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar andere verdiepingen in het pand.

Ruim een uur later was de brand onder controle. Het rookvrij, maken van het pand gaat nog geruime tijd duren. Hiervoor ligt de productie van het bedrijf vandaag stil. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brandweer Twente heeft met drie tankautospuiten en ondersteunende voertuigen de brand bestreden. In totaal heeft de brandweer 30 personen ingezet.

Delen