Grote brand bij agrarisch bedrijf in Haaksbergen

  • Haaksbergen
  • 24 mei 2017

Op woensdag 24 mei is brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf in Haaksbergen. Door snelle opschaling en inzet is de brand beperkt gebleven tot de overkapping van de veestal. De brandweer verwacht nog de hele middag bezig te zijn met nablussen. De koeien die in de veestal stonden, zijn ongedeerd.

Rond het middaguur kreeg de brandweer een melding van een brand naast een veestal aan de Goorsestraat in Haaksbergen. Er zou stro naast de stal in brand staan en rook was in de verre omgeving te zien. Daarop heeft de brandweer gelijk opgeschaald naar grote brand. De brand bleek te woeden onder een overkapping, die tegen de veestal aangebouwd was. Door hard werken is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de veestal. De koeien zijn ongedeerd.

Onder de overkapping stonden voertuigen en waren geen koeien aanwezig. Ontruiming van de veestal was niet nodig. Een uur later werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog de hele middag in beslag nemen. De strobalen worden door middel van een grijper uit elkaar getrokken om het af te blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brandweer Twente heeft drie tankautospuiten, vier tankwagens en ondersteunende voertuigen ingezet om de brand de bestrijden. Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland heeft één tankwagen ingezet.

Delen