Burgemeester Robben van Wierden en Brandweer Twente gaan kraamschudden

  • Wierden
  • 09 oktober 2017

Burgemeester Robben gaat samen met Brandweer Twente op maandag 9 oktober 2017 kraamschudden bij de eerste baby die in oktober in de gemeente Wierden is geboren. Daarnaast trakteert Brandweer Twente alle baby’s die in oktober in Twente zijn geboren op een cadeautje. Deze maand staat namelijk in het teken van brandpreventie.

In iedere Twentse gemeente gaan de burgemeester en de brandweer een geboortekoffer brengen bij de eerste ‘oktoberbaby’. Daarnaast krijgen alle ouders, die in oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind, een geboortetasje van de brandweer aangeboden.

Burgemeester Robben gaat samen met de brandweer op maandag 9 oktober om 13.00 uur kraamschudden bij de familie Smit uit Wierden. “Joah is de eerste baby die in oktober in de gemeente Wierden is geboren en daarom gaan we deze jonge ouders feliciteren met hun wolk van een zoon. Ook krijgen ze een brandweer geboortekoffertje”, aldus burgemeester Robben. “Een koffertje met leuke cadeaus, maar ook met onder andere een rookmelder. Op deze manier willen we dit gezin attenderen op brandveiligheid in huis.” De gemeente Wierden is de eerste gemeente in Twente die het geboortekoffertje aanbiedt.

Thema: Hé doe de deur dicht
Oktober staat in het teken van Brandpreventieweken met als thema: Hé doe de deur dicht! Het sluiten van binnendeuren levert kostbare tijd op om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Aanstaande en jonge ouders
De extra aandacht voor brandpreventie richt zich in oktober op alle aanstaande en jonge ouders in Twente. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid van Brandweer Twente: “We willen natuurlijk niet dat de roze wolk een rookwolk wordt. Daarom gaan we graag in gesprek om de ouders meer te leren over brandveiligheid. Hierbij krijgen we onder andere ook hulp van een groot aantal kraamverzorgers, zij hebben van de brandweer voorlichting gehad over brandveiligheid.” Ook via consultatiebureaus en verloskundigenpraktijken wordt aandacht voor de campagne gevraagd.

Planning
11 oktober: Haaksbergen, Hof van Twente en Oldenzaal
12 oktober: Twenterand, Hengelo, Borne, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Almelo en Losser
16 oktober: Tubbergen
18 oktober: Dinkelland en Enschede

Delen