Bronzen rookmelder voor brandweerbingo

  • Hengelo
  • 12 april 2017

De Brandweerbingo is beloond met de Bronzen Rookmelder! Deze gezamenlijke campagne van Brandweer Twente en Gelderland-Midden werd afgelopen maand genomineerd door een overgrote meerderheid van de adviescommissie Brandpreventieweken. Op de Expertdag 12 april jl. gaven Brenda Borgers en Jan Sander samen met René Bierman (Gelderland-Midden) een presentatie over de bingo's. Via de bingo's hebben meer dan 1400 senioren voorlichting gekregen over brandveiligheid. De brandweerbingo's worden ook al in andere regio's georganiseerd. Felicitaties voor en dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie prestatie!

Prijzen voor...
De Gouden Rookmelder ging naar Veiligheidsregio Utrecht voor hun WhatsApp-service. Via deze service kunnen mensen 24/7 een vraag stellen over brandveiligheid en krijgen dan persoonlijk antwoord.
Zaanstreek-Waterland won de Zilveren Rookmelder met de Brandweer VR Experience. Dit concept bestaat uit een voorlichtingscontainer, een VR-game en een app. In drie scenario’s ervaren mensen hoe je brand kunt voorkomen, veilig kunt vluchten en wat te doen bij vlam in de pan.

De regio's worden gestimuleerd om elkaars projecten in eigen regio te implementeren. "Overal in het land werkt de brandweer aan meer veiligheid, er wordt daarbij steeds meer onderling samengewerkt. Dit zijn de initiatieven die het verschil maken," aldus Hilda Raasing, portefeuillehouder Brandveilig leven van Brandweer Nederland.

Bekijk hier het filmpje van de brandweerbingo.

Brandpreventieweken
In oktober 2016 gingen de Nationale Brandpreventieweken van start. Net als voorgaande jaren waren zelfstandig wonende senioren (65+) de doelgroep. Brandweer Gelderland Midden en Brandweer Twente organiseerden samen Brandweerbingo’s voor ouderen in hun eigen regio. Doel van deze campagne is het vergroten van het brandveiligheidsbewustzijn en het bevorderen van de zelfredzaamheid aan de hand van de thema’s voorkomen, melden en vluchten. De bingo’s waren een groot succes: we hebben op deze manier al mee dan 1400 senioren bereikt, en informatieve en zeer vermakelijke bijeenkomsten gehad.

Meer informatie over de brandpreventieweken, of wil je ook een brandweerbingo organiseren? Neem dan contact op met Team Brandveilig Leven met Jan Sander, j.sander@brandweertwente.nl

Delen