Brandweer Twente Kids Event groot succes

  • Hengelo
  • 02 oktober 2017

Het Brandweer Kids Event van zaterdag zaterdag 30 september was een groot succes. Ondanks de vele regen die naar beneden viel, kwamen zo'n 2.000 kinderen en ouders de brandweer bezoeken. Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo en commandant Stephan Wevers van Brandweer Twente openden het Kids Event. De hoog zwangere Judith uit Oldenzaal kreeg het eerste geboortekoffertje aangeboden. Het event was de aftrap van de Brandpreventieweken die 1 oktober van start zijn gegaan. De hele maand oktober besteedt de brandweer extra aandacht aan brandpreventie. Dit doen we samen met onze collega's uit Gelderland en IJsselland. Onderaan deze pagina staan een paar leuke foto's.

Brandpreventieweken
In de hele maand oktober besteden alle brandweren in Nederland extra aandacht aan brandpreventie. Dit jaar is het thema: He, doe de deur dicht. Uit onderzoek blijkt dat het sluiten van de binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Ook blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar in heel veel woningen werkt deze niet of hangt hij op een verkeerde plek. Tijd voor actie dus!

Aanstaande en jonge ouders
Als doelgroep hebben we gekozen voor aanstaande en jonge ouders. Zij laten vaak de deur van de slaapkamer open, zodat ze hun kind(eren) kunnen horen. Bij een eventuele brand kan deze zich dus razendsnel verplaatsen. Via diverse activiteiten in oktober gaan we de jonge ouders voorlichten met als doel: het sluiten van deuren en het ophangen van een werkende rookmelder.

 

Brandweer Kids Event foto's

Delen