Brandweer Twente Kids Event

  • Hengelo
  • 05 september 2017

Op zaterdag 30 september organiseren we een super leuk en spetterend Brandweer Kids Event. En middag speciaal voor kinderen en hun ouders. Het Brandweer Kids Event is de aftrap van de Brandpreventieweken die op 1 oktober van start gaan.

Brandpreventieweken
In de hele maand oktober besteden alle brandweren in Nederland extra aandacht aan brandpreventie. Dit jaar is het thema: He, doe de deur dicht. Uit onderzoek blijkt dat het sluiten van de binnendeuren heeft een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Ook blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar in heel veel woningen werkt deze niet of hangt hij op een verkeerde plek. Tijd voor actie dus!

Aanstaande en jonge ouders
Als doelgroep hebben we gekozen voor aanstaande en jonge ouders. Zij laten vaak de deur van de slaapkamer open, zodat ze hun kind(eren) kunnen horen. Bij een eventuele brand kan deze zich dus razendsnel verplaatsen. Via diverse activiteiten in oktober gaan we de jonge ouders voorlichten met als doel: het sluiten van deuren en het ophangen van een werkende rookmelder.

Brandweer Kids Event
Om deze aanstaande en jonge ouders te bereiken organiseren we onder andere het Brandweer Kids Event. Deze vindt plaats op zaterdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 59 in Hengelo. Tijdens dit event organiseren we allerlei leuke activiteiten. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid.

Het Brandweer Kids Event wordt om 15.00 uur geopend door de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg en commandant Brandweer Twente Stephan Wevers.

Programma
-              Puzzeltocht door de kazerne
-              Brandweer poppenkast (15.15, 15.45, 16.15 en 16.45 uur)
-              Brandweerlab (maak je eigen rookkanon) en doe testjes
-              Brandweerbingo(15.30, 16.00 uur en 16.30 uur)
-              Blussen vlam in de pan
-              Vluchten bij brand oefenen in onze rooktent
-              Kleurtafel met brandweer kleurplaten
-              Knutseltafel met brandweer bouwplaten
-              Waterspelletjes
-              Foto wedstrijd, verkleed jezelf als brandweerman en maak een foto voor op Facebook
-              Springkussen
-              Demonstratie van de jeugdbrandweer
-              Brandweerauto’s bezichtigen

Verder zijn aanwezig: de Brandwondenstichting, Ambulance Oost, Loes, Rode Kruis, Veilig  Verkeer Nederland. Zij organiseren allemaal activiteiten gericht op kinderen.

 

fotoHR.jpg
Wij gebruiken cookies