Brandpreventieweken in Twente: Hé doe de deur dicht!

  • Hengelo
  • 26 september 2017

Brandweer Twente trakteert iedere baby, die in Twente in de maand oktober geboren wordt, op een cadeautje. Bovendien gaan de burgemeesters van de 14 Twentse gemeenten op kraambezoek bij het eerste kindje dat in oktober in hun gemeente geboren wordt. De brandweer vergezelt de burgemeesters bij dit bezoek. De maand oktober staat namelijk in het teken van brandpreventie.

“Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je als ouder aan denkt”, aldus Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente. “Toch is dit een prima periode om juist iets aan brandveiligheid te doen om je jonge kroost te beschermen. Onder meer door de deuren dicht te houden en rookmelders op de hangen.”

Brandpreventieweken 2017
De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Aanstaande en jonge ouders
De extra aandacht voor brandpreventie richt zich deze periode op alle aanstaande en jonge ouders in Twente. Vooral deze doelgroep laat de deur van de slaapkamer open staan. Daarom krijgen alle ouders die oktober aangifte doen van de geboorte van hun kind een geboortetasje van de brandweer aangeboden. Hierin zitten, naast een aantal leuke cadeautjes, handige tips om brandveiligheid in huis te verbeteren. Daarnaast krijgt in iedere Twentse gemeente het eerstgeboren kindje kraambezoek van de burgemeester en de brandweer, zij krijgen een geboortekoffertje aangeboden.

Brandweer Kids Event
De brandpreventieweken worden ingeluid met een Brandweer Kids Event. Dit vindt plaats op zaterdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 59 in Hengelo. Tijdens dit event organiseren we allerlei leuke activiteiten speciaal voor kids en hun ouders. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid. Het Brandweer Kids Event wordt om 15.00 uur geopend door de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg en commandant Brandweer Twente Stephan Wevers.

Delen