Brand in parkeergarage appartementencomplex

  • Nijverdal
  • 22 december 2017

Op vrijdag 22 december heeft een korte hevige brand gewoed in een parkeergarage onder twee appartementencomplexen in Nijverdal. Door de rookontwikkeling besloten de hulpdiensten alle bewoners uit de woningen te halen. In totaal zijn 67 personen uit de woning gehaald. Zij zijn allen nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoeven niet naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Omstreek 2.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in de kelder van een appartementencomplex aan de Constatijnstraat in Nijverdal. Er was sprake van een brand in de parkeergarage, onder twee appartementencomplexen. De brand was snel onder controle. Twee auto’s zijn uitgebrand.

Omdat de brand gepaard ging met veel rookontwikkeling schaalden de hulpdiensten fors op. Door de aanwezigheid van veel personeel en materieel kon de ontruiming van het complex snel in gang gezet worden. De brandweer ging van deur tot deur om de bewoners uit de woning te halen. Ook zijn enkele personen via de buitenzijde, met behulp van een hoogwerker, uit de woning gehaald. In totaal gaat het om 67 personen. Alle personen zijn nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.

De bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid. Alle woningen worden controleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Bij het verschijnen van dit bericht is nog niet duidelijk of de bewoners deze morgen terug kunnen in de woning.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Brandweermensen uit Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen zijn ingezet bij de incidentbestrijding. Het gaat hier om ca dertig brandweermensen.

Delen