Brand in hotel Preston Palace Almelo

  • Almelo
  • 22 juni 2017

Op donderdag 22 juni heeft er in het hotel gedeelte van uitgaansgelegenheid Preston Palace in Almelo brand gewoed. De brandweer had de brand snel onder controle. Vanwege de rookontwikkeling is het hotel ontruimd. De 400 aanwezige gasten zijn tijdelijk buiten opgevangen. 1 Hotelgast heeft rook ingeademd en is hierbij gewond geraakt.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in uitgaansgelegenheid Preston Palace. Door de inzet van twee blusvoertuigen had de brandweer het vuur snel onder controle. Door de BHV organisatie van Preston Palace zijn de aanwezige gasten snel uit het pand naar de parkeerplaats geloodst. Vanwege de hoeveelheid aanwezige gasten en een juiste registratie hiervan is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Dit houdt in dat er gecoördineerd overleg tussen de hulpdiensten plaatsvindt om het incident af te handelen.

Bij de brand is uiteindelijk een personen gewond geraakt. Deze heeft rook ingeademd. Op dit moment is de brandweer in samenwerking met Preston Palace bezig om de gasten weer van onderdak te voorzien. Het overgrote deel kan terug naar de eigen hotelkamer voor de overige gasten wordt een vervangende kamer gezocht. 

Delen