Brand en stroomstoring in Haaksbergen

  • Haaksbergen
  • 14 december 2017

Rond 08.00 uur op donderdag 14 december is de brandweer ingezet bij een brand in een transformatorhuis aan de Nijverheidsstraat in Haaksbergen. Door de brand heeft een deel van Haaksbergen zonder stroom gezeten. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De brandweer heeft weten te voorkomen dat de uitslaande brand in een inpandig transformatorhuis is overgeslagen naar het naastliggende bedrijf. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft een NL-Alert bericht verstuurd in Haaksbergen en de inwoners opgeroepen om uit de rook te blijven. Door de brandweer zijn metingen verricht. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Gelijktijdig is ook brand ontstaan in een verdeelstation in een gebied van Haaksbergen. Als gevolg van beide branden is in een deel van Haaksbergen de stroom uitgevallen. Daarom is door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1.

De brand in het transformatorhuis en het verdeelstation zijn door de brandweer geblust. Enexis is op dit moment bezig om de stroomvoorziening in Haaksbergen te herstellen. Voor de actuele stand van zaken hierover, check de website van Enexis: http://bit.ly/2z121WT

Voor vragen over de stroomstoring kan contact opgenomen worden met het storingsnummer van Enexis: 0800-9009

Delen