Bonhoeffer College Enschede wint Technasium Award 2016-2017

  • Enschede
  • 17 februari 2017

Gisteren heeft Brandweer Twente de jaarlijkse Technasium Award 2016-2017 uitgereikt, een prijs voor het beste innovatieve advies ter  voorkoming van brand in seniorenwoningen. De eerste prijs is gewonnen door leerlingen van het Bonhoeffer College uit Enschede. Met hun idee worden rookmelders aan een digitaal fotolijstje gekoppeld, dat bij brand de snelste vluchtroute naar buiten laat zien. Naast de prestigieuze Technasium Award kregen zij een belevingsdag bij de brandweer aangeboden: een ochtend meelopen op één van de kazernes en een middag veiligheid beleven op de Twente Safety Campus.

 

Aan het begin van dit schooljaar kregen Technasium leerlingen van het Bonhoeffer College (Enschede),  De Waerdenborch (in Goor en Holten), het Reggesteyn (Nijverdal en Rijssen) en Erasmus (Almelo) een workshop van Brandweer Twente. Tijdens deze workshop leerden zij onder andere wat brand is, hoe je het kunt voorkomen en hoe je een woningcheck kunt uitvoeren.

 

 

Per school zijn de twee beste ideeën gepresenteerd aan de jury van Brandweer Twente. Opdracht was om het brandveiligheidsbewustzijn bij senioren vergroten en de zelfredzaamheid bevorderen. “We hebben bewust gekozen voor seniorenwoningen, omdat onder 65-plussers ruim 2,5 keer zoveel doden bij brand vallen als bij mensen jonger dan 65 jaar”, vertelt Ronald Pellewever van Brandweer Twente. “Het idee moet er uiteindelijk toe leiden dat er minder brand, minder slachtoffers en minder schade ontstaat”.

 

 

Delen