Bedrijfspand verwoest door brand in Albergen

  • Albergen
  • 18 augustus 2017

Op vrijdagochtend 18 augustus heeft een grote brand gewoed in een bedrijfspand van een metaalbedrijf aan de Eenhuisstraat in Albergen, gemeente Tubbergen. De brand heeft het hele gebouw in de as gelegd. Naastliggende gebouwen hebben geen schade opgelopen. Er kwam veel rook vrij dat richting het centrum van Albergen trok. Er zijn geen slachtoffers gevallen. 

Rond kwart over negen werd de brandweer gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Eenhuisstraat in Albergen. Bij de melding werd aangegeven dat het pand vol rook stond. Bij aankomst was de brand al uitslaand en brandde het dak al. De brandweer heeft snel opgeschaald naar zeer grote brand. Een deel van het pand was in gebruik als kantoor, maar het grootste deel werd gebruikt voor metaalbewerking. Het bedrijf was in verband met vakantie gesloten en er waren geen personen aan het werk.

De inzet van de brandweer was het voorkomen van overslag naar naastliggende bedrijfspanden. Hiervoor was er veel water nodig. Hiervoor is er gebruik gemaakt van ondergrondse brandkranen, waterwagens en een watertransport systeem vanuit het nabijgelegen kanaal. Het voorkomen van overslag is gelukt. 

De brand ging in het begin, gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Ook zijn metingen verricht in de rook waaruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De rook trok richting het centrum van Albergen. 

In het gebouw stonden een aantal gasflessen die gebruikt worden voor laswerkzaamheden. Deze zijn uit het pand gehaald en gekoeld.Om 11.10 uur is het sein brand meester gegeven.

 De oorzaak van de brand is onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Ongeveer 60 brandweermensen van diverse posten in Twente hebben de brand bestreden. Bij uitgaan van dit bericht verwacht de brandweer nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

 

Delen