Bedrijfshal in Enschede verwoest door brand

  • Enschede
  • 28 juli 2017

Op vrijdag 28 juli is een bedrijfshal aan de Binnenhaven in Enschede door brand verwoest. De brandweer heeft direct groot opgeschaald waardoor is voorkomen dat de brand is overgeslagen naar naastgelegen bedrijfshal. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Rond 4.45 kreeg de brandweer een melding van brand in een bedrijfspand aan de Binnenhaven in Enschede. Al direct was duidelijk dat het om een uitslaande brand ging met veel rooktonwikkeling. Om de brand te bestrijden en om uitbreiding naar naastgelegen hal te voorkomen schaalde de brandweer op naar zeer grote brand. Met behulp van vier tankautospuiten en twee hoogwerkers werd de brand bestreden.

Het bedrijf is voor een deel door de brand verloren gegaan. Er is asbest verdacht materiaal aangetroffen dat op eigen terrein terecht is gekomen. Monsters van het materiaal gaan voor onderzoek naar een gespecialiseerd bedrijf. Naastgelegen bedrijven hebben geen schade opgelopen. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

De schade aan het pand is groot. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Over de oorzaak van het ontstaan van de brand is niets bekend. In totaal zijn ongeveer 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

Delen