Autobedrijf volledig uitgebrand in Oldenzaal

  • Oldenzaal
  • 26 april 2017

Op woensdag 26 april is brand uitgebroken bij een autobedrijf aan de Jaartsveldstraat in Oldenzaal. Bij aankomst was de brand al uitslaand. Er is direct opgeschaald naar grote brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak is onbekend.

 

Rond 14.15 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een autogarage aan de Jaartsveldstraat in Oldenzaal. Al direct was duidelijk dat het om een uitslaande brand ging met veel rooktonwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Om de brand te bestrijden en om uitbreiding naar naastgelegen panden te voorkomen schaalde de brandweer op naar zeer grote brand. Met behulp van vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers werd de brand bestreden.

 

Nadat de brand onder controle was, is drone Argus ingezet. Zo kon de brandweer beter zicht krijgen op welke plekken nog hitte in het pand zat. Het bedrijf is volledig door de brand verloren gegaan. Naastgelegen panden hebben geen schade opgelopen. De brandweer verwacht na verschijnen van dit bericht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

 

Ten tijde van de brand waren er geen personen in het pand aanwezig. De schade aan het pand is groot. Er zijn geen gevallen van persoonlijke ongelukken bekend. De oorzaak is onbekend.

Delen