Nieuws in Twente

Grote brand bedrijfsverzamelgebouw Hengelo

  • Hengelo Hengelo
  • 26 april 2017 26 april 2017
Op woensdag 26 april heeft een hevige brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binnenhavenstraat in Hengelo (O). Het pand is door de brand gedeeltelijk verloren gegaan. De brandweer voorkwam uitbreiding naar andere bedrijven in het gebouw en naar naastliggende panden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Lees verder

Brandweer Twente en Geas Energiewacht pakken sluipmoordenaar aan

  • Enschede Enschede
  • 01 februari 2017 01 februari 2017
Op 1 februari tekenen Brandweer Twente en Geas Energiewacht een intentieverklaring, waarin staat dat zij zich samen inspannen om de kans koolmonoxidevergiftiging te verminderen. Hiermee wordt in Twente het startschot gegeven voor de landelijke Koolmonoxidecampagne: ‘Stop CO-vergiftiging: ventileer, controleer, alarmeer’.
Lees verder

5.062 meldingen voor brandweer in Twente

  • Enschede Enschede
  • 12 januari 2017 12 januari 2017
Het afgelopen jaar is Brandweer Twente 5.062 keer gealarmeerd voor een incident in de regio. Er is een lichte stijging te zien ten opzichte van de 4.872 brandweermeldingen in het jaar 2015. Onze mensen zijn gemiddeld veertien keer per dag ingezet om de burgers te helpen. Wilt u weten hoe vaak de brandweer bij u in de wijk moest komen hulp verlenen?
Lees verder

Steeds meer meldingen koolmonoxide in Twente

  • Twente Twente
  • 09 januari 2017 09 januari 2017
Een verplichte koolmonoxidemelder in alle woningen. Daar is commandant Stephan Wevers van Brandweer Twente voorstander van. Volgens Wevers was er in 2016 een verdubbeling van het aantal koolmonoxidemeldingen in Twente ten opzichte 2015. "En in de meeste gevallen werd er ook echt koolmonoxide aangetroffen door de brandweer." De brandweercommandant concludeert daaruit dat de verkoop van koolmonoxidemelders een stijgende lijn vertoont. "Daar zijn we blij mee, net als de aandacht voor koolmonoxide in de media."
Lees verder
Wij gebruiken cookies