Twente

Definitief ontwerp kazerne Almelo

Het voorlopige schetsontwerp is door de bouwcombinatie Noabers en Brandweer Twente uitgewerkt tot het definitieve ontwerp. Dit ontwerp is voor de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente Almelo.

Wijzigingen

Bij het schetsontwerp zou de slangenkelder behouden blijven, deze is in het definitieve ontwerp niet meer teruggekomen. De huidige slangentoren blijft wel behouden. Op de begane grond is er ruimte voor de werk- en wasplaatsen voor Onderhoud & Techniek, voor de uitrukkleding en de voertuigen. Ook zijn alle voorzieningen met betrekking tot de uitruk van de duikers aansluitend aan de remise gestationeerd. In de kazerne wordt op de eerste verdieping de accommodatie voor de kazernebezetting (de repressieve dienst) gevestigd. Vanaf de eerste verdieping naar de begane grond is een glijpaal opgenomen. Op de bovenste verdieping komen de kantoren voor de overige sectoren met de daarbij behorende overlegruimten, kantine en leslokalen.

Planning

Na de bouwvak begint de aannemer met het inrichten van de bouwplaats en maken ze een begin met de fundering. Rond de bouwvak volgend jaar is de oplevering gepland.

Impressie van de nieuwe kazerne

Begane grond:

Eerste verdieping:

Tweede verdieping:

 

Voorgevel en rechter zijgevel:

Achtergevel en linker zijgevel:

Timelaps sloop kazerne Almelo

De oude kazerne aan de Brugstraat 6 in Almelo is inmiddels gesloopt. Van de sloop is een timelaps gemaakt. Deze start op 4 februari en eindigt op 23 juni.

Vlog 1 kazerne Almelo

Projectleider Mark Bokdam van Brandweer Twente geeft een toelichting op het sloop- en nieuwbouwproces van kazerne Almelo.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box