Is de jeugdbrandweer iets voor jou?

Bij zo'n 150 brandweerkazernes in Nederland is een jeugdbrandweerkorps actief. In Twente hebben we korpsen in Almelo, Denekamp en Nijverdal-Hellendoorn.
De jeugdbrandweer is een club jongeren die op een speelse, maar toch serieuze manier bekend worden gemaakt met het brandweervak met als doel om uit eindelijk door te stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer.

Bij de jeugdbrandweer krijg je les in alle facetten van het brandweervak en doe je mee met wedstrijden waarbij gestreden wordt om het beste korps van Nederland te worden. Ook wordt de jeugdbrandweer ingezet bij open dagen, demonstraties of bij bijvoorbeeld oefeningen van de volwassen brandweer. De lessen worden verzorgd door ervaren brandweermensen van Brandweer Twente. Zij zijn allen opgeleid tot minimaal manschap A en zijn werkzaam in de uitrukdienst.

Korpsen
Jeugdbrandweer Twente kazerne Almelo Opgericht in mei 1974, daarmee een van de oudere jeugdkorpsen in Nederland. Sinds 1 januari 2013 over gegaan van de gemeente Almelo naar Veiligheidsregio Twente.
Wij zijn een jeugdbrandweerkorps met twee ploegen van zeven personen die uitkomen in de junioren lage druk en in de aspiranten hoge druk.
Ons jeugdkorps wordt aangestuurd door zeven enthousiaste leiders die in zowel de beroeps als de vrijwillige dienst werkzaam zijn bij de brandweer.

Voor meer informatie of aanmeldingen kan er contact met ons opgenomen worden via:
jeugdbrandweeralmelo@brandweertwente.nl


Jeugdbrandweer Denekamp

Bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 11 t/m 18 jaar die op enige wijze geïnteresseerd zijn in de brandweer. Zij oefenen elke woensdagavond tussen 19.00-21.00 uur (uitgezonderd schoolvakanties).
 
Tijdens de oefeningen komen zij in aanraking met brandbestrijding en hulpverlening. Denk aan het open knippen van een auto, het werken met hefkussens of het dichten van een tank met afdichtingskussens.

Jongeren kunnen zich, indien ze aan de eisen voldoen, aanmelden bij Ruud Leusenkamp jeugdbrandweerdenekamp@brandweertwente.nl.

 

Checklist Checklist

Lid worden?

  • Leeftijd bij aanvang van het lidmaatschap tussen 11 en 15 jaar
  • Je moet wonen in het werkgebied van Brandweer Twente
  • Je moet gezond van lijf en leden zijn, een verklaring van de huisarts kan gevraagd worden
  • Je mag geen strafblad hebben.
Wij gebruiken cookies