Voortgang verbouw Hengelo Centrum (30 januari 2019)

Geheel volgens planning is in december de betonvloer gestort, zodat deze tijdens het kerstreces kon uitharden. Het personeel heeft tijdens deze periode even op adem kunnen komen, om zich vervolgens voor te bereiden op een hectische periode.

En hectisch was het!
De eerste week van het nieuwe jaar zijn de wandenbouwers aan de slag gegaan om de profielen uit te zetten. De maandag er na zijn ze met de eerste wanden begonnen zodat de elektriciens van de brandweer de eerste leidingen in de wand konden herbergen voor de stroomvoorziening.
Daarnaast zijn de mensen van Homij begonnen met de waterleiding, het riool etc. De leverancier van de luchtkanalen nam ook een aantal vierkante meters in gebruik en een handvol opzichters, uitvoerders en overig geïnteresseerd personeel completeerden de mierenhoop.
Maar, dat viel nog mee….. tot bleek dat we langzaam een achterstand opliepen in de planning.

Daarom werd in de week erop de druk een beetje opgevoerd en een extra ploeg wandenbouwers arriveerde. Dit resulteerde in het feit dat sommige wanden al waren dichtgezet terwijl er nog het nodige leidingwerk in moest worden verwerkt. Dus weer allemaal een tandje bij..

Extra mensen werden opgetrommeld om vooral met het installatietechnische gedeelte bij te blijven. Stuurkabels van de VRF installatie, brandmeldinstallatie, intercom/kazernealarm en data werden getrokken en nog meer buizen werden door de wanden geleid. Honderden meters aan buis en kabel verdwenen als sneeuw voor de zon. En weer werden vele meters gipswand verwerkt om zo de tegelzetter voor te blijven. Op piekdagen liepen er wel 24 man op de bouwplaats! Gezien de smalle gang en slaapkamers was dit af en toe wel even tot 10 tellen…

Complimenten voor het feit dat ondanks de druk en de vaak moeilijke werkomstandigheden, iedereen toch heeft bijgedragen aan het tot nu toe bereikte resultaat.

Vanaf deze week is de rust een beetje wedergekeerd. De bouwploeg is bijna gehalveerd. Rustig wordt het glas geplaatst en het sanitair afgemonteerd. De stukadoors zijn de buitenzijde van de gipswanden aan het gladmaken en de behanger is al halverwege.
Vrijdag 8 februari wordt de vloer geëgaliseerd. Dit is wel een mijlpaal, want dan moet het gehele vloeroppervlak leeg en schoon zijn, de badkamers afgemonteerd, het leidingwerk gereed en de deuren afgehangen en geschilderd.

En terwijl de stoffeerder in een rustiger omgeving aan het werk gaat, wordt de buitenbeplating verwijderd. Dan zullen de slaapkamers voor het eerst het daglicht zien!

Kortom nog even doorbijten, maar vol vertrouwen richting het eindresultaat!

Delen