Toelichting ontwerp verbouwing fase 1

Voor de zomer is LKSVDD Architecten uit Enschede benaderd om bouwkundig advieswerk te verrichten voor de verbouwing van kazerne Hengelo Centrum. 

De verbouwing van de kazerne is opgesplitst in verschillende fases. De eerste fase is het gebouw gereed maken voor kazernering per 1 maart 2019. Dit houdt in dat voor die datum de slaapvertrekken en andere noodzakelijke 24/7 faciliteiten gerealiseerd moeten zijn. 


Slaapvertrekken op insteekverdieping

De 24/7 faciliteiten zullen komen in een deels nieuw te bouwen insteekverdieping aan de gevel van de kazerne aan de kant van de Lansinkesweg. De keuze van de slaapvertrekken zijn vergelijkbaar met de slaapkamers van kazerne Spaansland in Enschede. Ze worden smal waardoor het oppervlak van de woonkamer en eetkeuken zo groot mogelijk kunnen worden. Een reguliere slaapkamer bevat een royaal bed en heeft eigen sanitair in de vorm van een douche, een wastafel en een toilet. De gang voert rechtstreeks naar de woonkamer en naar de uitrukgarage. De verbouwing wordt gerealiseerd door Dura Vermeer uit Hengelo. De installaties worden aangebracht door onze ‘huisleverancier’ HOMIJ uit Enschede. 


Begin november start verbouw

Na het afgeven van de vergunning starten we zo snel mogelijk met de verbouwing. Naar verwachting wordt dat begin november. De prioriteit ligt op het gereed maken van 24/7 faciliteiten voor 1 maart 2019. Pas daarna gaan we verder met de overige fases. Denk dan aan het verduurzamen en optimaliseren van het gebouw. Ondertussen ‘blijft de winkel open’. Dat betekent dat de aannemers rekening houden met de bedrijfsvoering en dat ze hun uiterste best doen de overlast te beperken. Een deel van het pand zal tijdelijk afgescheiden worden. Achter deze bouwscheiding zal de verbouwing plaatsvinden. 

 

Dagelijkse werkzaamheden

Ten gevolge van de verbouwing blijkt dat twee activiteiten binnen techniek en onderhoud beperkt hinder ondervinden van de verbouwwerkzaamheden. Dit betreffen de ademluchtwerkplaats en de werkplaats voor het afhandelen van schades aan voertuigen. Tijdens de verbouw kunnen deze wel doordraaien. De opbouw van voertuigen, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de metaalwerkplaats, zal tijdelijk stil liggen.

Planning
1 november gaat de stekker uit de metaalwerkplaats. Vanaf deze dag gaat het eigen personeel de bekabeling demonteren en de ruimte leegpakken. De grote knipmachine blijft staan tijdens de verbouwing en wordt omtimmerd.
25 november start de aannemer met de voorbereiding van de werkzaamheden en het slopen van bepaalde bouwdelen.
Half december wordt de betonvloer gestort (onder voorbehoud).
1 januari start de herinrichting van de metaalwerkplaats (onder voorbehoud).

woonkamer-min.jpg
badkamer-min.jpg
uitruk-min.jpg

Delen