Nieuwe locatie brandweerkazerne Glanerbrug

De huidige brandweerkazerne aan de Tolstraat in Glanerbrug voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en heeft ook niet meer de optimale locatie. Daarom bouwt Brandweer Twente in samenwerking met gemeente Enschede een nieuwe brandweerkazerne. Deze is straks gesitueerd aan de Heidevlinder, op de hoek met de Gronausestraat.

Brandweerlieden van brandweerkazerne Glanerbrug krijgen een nieuw onderkomen. De huidige kazerne aan de Tolstraat stamt uit 1950 en beschikt bijvoorbeeld niet over representatieve douches, gescheiden ruimtes voor de dames en heren en opslag voor schone/vuile spullen. De kazerne is te klein om aan de eisen van schoon werken te voldoen. Daarnaast is de ligging van de kazerne niet optimaal.

Daarom stoot Brandweer Twente de locatie aan de Tolstraat af en wordt nieuwbouw gerealiseerd op een meer centrale plek in het dorp. Dit voor zowel een snelle uitruk maar ook voor het vinden van voldoende vrijwilligers. Op de hoek van de Gronausestraat en de Heidevlinder, naast de voetbal- en tennisvelden, staat medio 2020 een modern en beeldbepalend gebouw. De kazerne krijgt een ontsluiting via de Heidevlinder waardoor de brandweer snel op de Gronausestraat kan zijn.

Kazerne Glanerbrug wordt bemand door voornamelijk vrijwilligers. Naast kleedruimtes en wasgelegenheden, realiseert de brandweer enkele werkplekken en instructielokalen. Daarnaast wil de brandweer vanuit deze kazerne innovatieve ontwikkelingen toepassen waaronder het werken met drones.

“Onze vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe locatie en kijken uit naar een moderne kazerne”, aldus kazernecoördinator Edwin Remmerswaal. Met de bouw van de nieuwe kazerne op een meer centrale plek in Glanerbrug, bedient Brandweer Twente de inwoners met snelle en moderne brandweerzorg.

Locatie Glanerbrug

Delen