Een dag op pad met...

Rob is medewerker logistiek, manschap en chauffeur pompbediende in kazerne Losser.

08.00 uur
De logistieke vrachtwagen staat op de kazerne van Losser op mij te wachten om weer een hele Twentetour te maken. Zodra ik in mijn vrachtwagen zit, open ik als eerste mijn werkmail. Gerard verdeelt iedere dag de binnengekomen calls vanuit de Servicedesk die binnen mijn werkgebied vallen. Nu kan ik mijn route plannen. Maar nog voordat ik begin met rijden, bel ik met Jan B. van Troned. Wat gebruikt wordt, moet schoongemaakt, gekeurd of aangevuld worden, anders kunnen we niet oefenen! Mijn eerste rit is dan ook vaak tussen Troned en Enschede.

9.30 uur
Eenmaal in Enschede laad ik alle spullen in en uit. Ik loop langs Edsel bij Post & Archief om de post op te halen. Vervolgens bel ik met collega Marcel die op dat moment in Almelo is. Op basis van de hoeveelheid opdrachten en poststukken stemmen we de route op elkaar af. 

10.15 uur
We hebben een belangrijke taak als logistiek. Als kazernes niet op tijd voorzien zijn van repressief materiaal, dan kunnen ze er bij een alarmering niet uit. Als team zijn we verantwoordelijk voor de goede organisatie hiervan. We weten elkaar hierin gelukkig goed te vinden! Ik tref Marcel in Hengelo en we drinken samen een kop koffie.

11.00 uur
Er staat iets bijzonders op het programma vandaag, namelijk jullie Sinterklaasattentie. Ik vind het belangrijk om de attenties zo snel mogelijk te verspreiden, aangezien de KC’ers geïnformeerd zijn over de pakketjes. Het is leuk om Sinterklaas- en Kerstattenties langs kazernes te brengen. Bijna overal zit wel iemand te werken, dus er is altijd aanspraak. En het langsbrengen van leuke dingen zorgt altijd voor nieuwsgierigheid! “Wat he’j met bracht!?”

12.30 uur
Ik hou mijn middagpauze in Oldenzaal. Er zitten hier altijd wel een paar mensen te werken, dus dat brengt gezelligheid met zich mee! Daarna vervolg ik mijn tour, vanmiddag moet ik even van mijn normale route af. Hellendoorn staat namelijk op het programma. Normaal doet Marcel dit, maar hij is druk met de verhuizing tussen Almelo en Hengelo. Radio Veronica Top 2000 erop en rijden maar!

Ik word in Hellendoorn nog wel even toegelachen door Freddy, omdat ik de kazerne aan het fotograferen ben. Ik zet alle kazernes op de foto voor later, want ook Hellendoorn ‘naast de molen’ verdwijnt op den duur voor een nieuwe kazerne! Toch leuk om de oude plaatjes te hebben!

15.00 uur
Ik kom aan in Tubbergen en drink een kop koffie met Mark, mijn teamleider. Ook hier worden de Sinterklaasattenties voor onze collega’s afgeleverd.

16.30 uur
Ik rijd mijn lege vrachtwagen weer terug naar Losser. We hebben weer veel werk verzet! Binnenkort volgen de Kerstpakketten. Dus tot snel!

Delen