Een dag op pad met...Remon

Remon is rij-instructeur voor zowel zijn eigen rijschool als voor de brandweer. Daarnaast is hij ook nog brandweervrijwilliger in Hengelo Centrum.

8.15 uur
De eerste en direct ook de belangrijkste activiteit van mijn dag is het wegbrengen van mijn kinderen naar school. Een echt vader/dochters-momentje waar ik veel waarde aan hecht!

9.00 uur
De start van mijn werkdag. Ik heb een eigen rijschool en geef overdag les aan voornamelijk Hengelose jongeren die willen leren autorijden. Ieder uur van de dag zit er iemand anders naast me in de auto. Een afwisselende baan waarin je iemand in korte tijd veel progressie ziet boeken en waarin je snel veel over iemand te weten komt! Om 10.00 uur staat de volgende al bij het Centraal Station te wachten op zijn les.

12.00 uur
Lunchtijd. Iedere dag tussen de middag lunch ik samen met mijn vrouw. Samen met haar houd ik de rijschool draaiende. Hoofdzakelijk zorgt ze voor de boekhouding. Ook zij is instructrice en kan waar nodig mijn taak als rij-instructeur overnemen.

13.00 uur
Nog twee lessen op het programma vanmiddag, dus ik haal de volgende op! Vanaf 15.00 uur ziet mijn planning er iets anders uit. Ik ben namelijk bezig om ‘Instructeur zwaar’ te halen voor de brandweer. Dat betekent dat ik (als alles goed verloopt) vanaf oktober instructeur ben voor het onderdeel ‘Vakbekwaam blijven’ voor brandweerchauffeurs. Ik mag dan instructie geven aan brandweerchauffeurs op een vrachtwagen. Sinds maart is de Brandweerrijschool voor brandweerchauffeurs in het leven geroepen. Zij krijgen de mogelijkheid te oefenen met optische en geluidssignalen in het verkeer. Op dit moment ben ik al ‘Instructeur licht’. Dit houdt in dat ik al wel instructie mag geven in kleinere voertuigen voor onder andere Officiers van Dienst en Adviseurs Gevaarlijke Stoffen.

18.00 uur
Mijn werkdag zit erop en mijn dienst als brandweervrijwilliger in Hengelo Centrum gaat van start. We eten altijd samen en proeven vandaag van de kookkunsten van Ruud. Al snel gaat de pieper voor een autobrand. Het blijkt loos alarm te zijn, want we treffen nergens een brandende auto aan.

19.30 uur
Er staat nog een hulpverleningsoefening op het programma. We halen hulpverleningsvoertuig HV1 bij de oefening en proberen een auto zo stabiel mogelijk te verplaatsen. Na de oefening drinken we met z’n allen een bak koffie, dat hebben we wel verdiend. Aangezien er altijd reden is om iets te vieren hebben we altijd iets lekkers bij de koffie. Vandaag is het gebak, maar het had net zo goed een een ijsje van Van der Poel kunnen zijn! Het samenzijn met de ploeg is altijd bijzonder. We hebben als ploeg een hechte band met elkaar en bespreken veel. Je bent er voor elkaar in goede en in slechte tijden.

23.00 uur
Tijd om naar bed te gaan. De slaap duurt niet zo lang, want om 2.15 uur worden we gewekt door het alarm. Het is een automatische melding (OMS) bij een groothandel. We zijn de deur nog niet uit en we krijgen te horen dat er niets aan de hand is. We kunnen weer terug ons bed in. Dat blijkt wederom van korte duur, want om 3.30 uur worden we gewekt voor wateroverlast bij een jeugdzorginstelling. Er blijkt sprake te zijn van een lekkage. Uiteindelijk komt een installateur om het probleem te verhelpen. Ik ga nog even terug het bed in om de volgende dag toch zo fit mogelijk weer rij-instructies te kunnen geven!

Delen