Een dag op pad met...

Irene is communicatieadviseur, manschap en Operationeel Voorlichter.

Deze dag vond plaats tijdens de intelligente lockdown.

8.00 uur
Ook als ik thuis werk, begint mijn werkdag lekker op tijd. Ik start met het doornemen van de krant en RTV Oost voor de knipselkrant. Daarna beantwoord ik een aantal mails, neem Teams door en stel een ‘to do-lijst’ op voor vandaag. Dan rij ik naar Enschede Spaansland.

9.00 uur
Vanuit Communicatie sluit ik aan bij het Brandweer Actie Centrum (BAC). In deze coronatijd bewaken we de continuïteit van de brandweer aan zowel de repressieve als beheersmatige kant. Ik adviseer en voer regie op eenduidige en transparante communicatie. Welk advies kunnen we medewerkers meegeven om zo veilig mogelijk te werken en hen te ondersteunen in hun werkzaamheden? Tijdens het overleg maak ik de update voor o.a. de Corona pagina.

11.00 uur
Vanmiddag moeten een paar vacatures geplaatst worden. Thuis heb ik geen Photoshop, dus ik blijf even aan het Spaansland om een aantal aantrekkelijke afbeeldingen te maken voor de website en onze sociale kanalen. Om 11.00 uur heb digitale teamoverleg met mijn collega’s van communicatie. Omdat we allemaal thuis werken is dit ons wekelijkse contactmoment en nemen we de werkzaamheden door. Voor Glanerbrug gaan we een video opnemen om omwonenden te informeren. Het dekkingsplan is vormgegeven en kan naar het bestuur. We bespreken de factsheet van ongevallen en hoe we collega’s van vakbekwaamheid kunnen ondersteunen in het digitaal aanbieden van webinars en het kenbaar maken dat een nieuwe ELO start. We sluiten af met input en ideeën voor de wekelijkse videoboodschap van Stephan.

12.00 uur
Onderweg naar huis word ik gebeld over de nieuwe werkomgeving van Repressie. Hoe kunnen zij de werkmappen slim inrichten zodat documenten gemakkelijk vindbaar zijn voor iedereen? Thuis aangekomen verzend ik de adreslijst van alle medewerkers naar een leverancier, zodat iedereen voor Pasen een lekkere attentie thuisgestuurd krijgt. Dan gaat mijn pieper: schuurbrand in Deurningen. Kazerne Oldenzaal wordt ook gealarmeerd, maar ik stap dit keer niet in. Vandaag heb ik persdienst: ik ondersteun de persvoorlichter door het plaatsen van tweets en telefonisch vragen van de media te beantwoorden. Gelukkig is het incident snel onder controle.

14.00 uur
De tijd vliegt! Ik plaats de vacaturetekst voor de HR-functies op onze website, inclusief afbeeldingen die ik vanmorgen vormgegeven heb. De link naar het sollicitatieformulier werkt niet, ik bel Anja en na een paar pogingen werkt het. Samen met Madelon bereid ik korte, wervende teksten voor om te plaatsen op onze sociale kanalen. We gebruiken per kanaal een andere tekst en afbeelding dus hier gaat redelijk wat tijd in zitten. Zij plaatst Facebook, Twitter en Instagram en ik ga aan de slag LinkedIn. Het lukt ons om net op tijd alles af te ronden voor 17.00 uur!

Het was een productieve dag met veel contact met collega’s. Het digitaal werken gaat prima, zeker omdat we al in de nieuwe omgeving werken. Het schiet me nog te binnen dat ik een tekstvoorstel zou doen voor de aftrap nieuwe werkomgeving voor vrijwilligers en feedback te geven over foto’s voor de aankleding op de TSC. Die komen op het lijstje voor morgen. Eerst een frisse neus halen!


Lees hier de dag van Bart Slot, Adviseur Industriële Veiligheid en Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS)

Delen